Wat is electro-acupunctuur

Electro-acupunctuur is het stimuleren van acupunctuurpunten, waardoor een versterking van de prikkel wordt verkregen. Dit gebeurt door het toepassen van elektrische stromen op de acupunctuurpunten en dit via de naald. De stroom wordt geproduceerd door een speciaal hiervoor ontworpen toestel.

Electro-acupunctuur is een vernieuwende vorm van acupunctuur waarbij stroom op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast. Electro-acupunctuur kent zeer veel toepassingen, maar werd reeds het meest uitgebreid onderzocht als pijnstillende therapie. In het Karlinski instituur in Zweden werd deze stimulatie uitgebreid onderzocht en kwam men tot de constatatie  dat electro-acupunctuur een gelijkaardig effect als een pijnstiller heeft. Door het vrijkomen van bepaalde neurotransmitters (lichaamseigen stoffen) in het menselijk lichaam, kan electro-acupunctuur pijnklachten verlichten zonder enige nevenwerking.

Electro-acupunctuur kwam de laatste jaren meer en meer in de belangstelling door zowel onderzoeken van de Chinese professor Han in Beijing die fundamenteel onderzoek gedaan heeft op dit vlak en daarmee de verklaring van de effecten van electro-acupunctuur een brede wetenschappelijke basis heeft gegeven.

Electro-acupunctuur kan beschouwd worden als de samensmelting van Traditionele Chinese Geneeskunde met moderne westerse technologie. Deze behandelingsvorm kan onder meer aangewend worden voor:

  • Revalidatie
  • Pijn van alle aard
  • Neuralgieën
  • Inflammatie
  • Gewrichtspijnen
  • Enz...

Wenst u een consultatie voor electro-acupunctuur, boek dan een eerste afspraak via de contactpagina.